Delavnice za sobodajalce pod okriljem TIC

V okviru projekta ProGOST se je pod okriljem TIC Črnomelj, TIC Semič in TIC Metlika, ki tvorijo skupino Bela Krajna dne 13.4.2015 odvil zanimiv in vsebinsko izjemno pester dogodek za sobodajalce. V prostorih Kulturnega društva Semič so slušatelji pridno zasedli svoja mesta in prisluhnili zanimivim sklopom.

Prvi del je bil namenjen informatizaciji sobodajalcev, v okviru katerega so si ogledali, kako lahko sobodajalci s pomočjo sodobnega sistema za vodenje knjige gostov bistveno zmanjšujejo administracijo. Na primeru, je bilo prikazano, kako lahko z nekaj klikov prijavijo gosta na policijo ter kako poročajo občini znesek pobrane TT in statistiko.

V drugem delu, je bila predstavljena ta trenutek najbolj aktualna tematika davčne blagajne. Veliko je bilo govora o fizični in virtualni blagajni, kjer so bile predstavljene prednosti ene in druge. Odprla se je razprava, na kaj vse naj bodo sobodajalci pozorni pred nakupom blagajne in kakšne blagajne sobodajalci pravzaprav potrebujejo.

Na koncu smo se ponovno dotaknili informatizacije sistema za TIC-e in predstavili obrazec, ki bo sobodajalcem zagotavljal, da jim ne bo potrebno več hoditi vsak mesec na občino in oddajati obrazce, preračunavati TT itd… dovolj bo že, da bodo izpolnili spletni obrazec in poročilo bo oddano. TIC oziroma občina pa bo na drugi strani prejemalo tudi zanimivo statistiko gostov.

Udeleženci so bili zelo zadovoljni s slišano vsebino in zastavili so tudi zanimiva vprašanja na katere smo z največjim veseljem tudi odgovorili. Za vse udeležence smo pripravili tudi možnost brezplačnega preizkusa programov.

Delavnico z enako vsebino, smo izvedli tudi naslednji dan v občini Idrija, ki se je prav tako izkazala za zelo uspešno.

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>